VASTUULLISUUS

Valofirman yritysvastuu on vahvasti sidoksissa yritysarvoihimme, jotka ovat vastuullisuusluotettavuus ja kehitys. Itse kestävään kehitykseen kuuluu perinteisesti neljä ulottuvuutta: sosiaalinenkulttuurinen, taloudellinen ja ekologinen. Nämä osa-alueet ovat toimintakulttuurimme kulmakivet. Kunnioitamme ympäristöä ja ympärillämme työskenteleviä ihmisiä. Haluamme, että tämä myös näkyy työmme jokaisessa vaiheessa.

Elokuva- ja tv-tuotannot kuormittavat luontoa, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Olemme asettaneet tavoitteita vähentääksemme ympäristövaikutuksiamme, ja pyrimme niiden mukaisesti pienentämään työmme aiheuttamaa kuormitusta. Kuulemme mielellämme myös sinun ajatuksiasi kestävistä vaihtoehdoista. Varmistetaan yhdessä reilut ja vastuulliset toimintatavat ympäristön ja samalla meidän kaikkien kannalta.

 

Matalapäästöiset kuljetukset

Tuotantojen suurimmat ympäristövaikutukset ovat kuvauspaikkojen energiantuotannolla ja logistiikalla. Tilastojen mukaan tavaroiden kuljettaminen muodostaa 16 % ja ihmisten kuljettaminen jopa 24 % elokuvatuotannon ympäristökuormituksesta.

Yhtä lukuun ottamatta kaikki kuorma-automme on jo päivitetty matalapäästöiseen Euro 6 -luokkaan. Euro 6 -luokan autojen päästöt ovat jopa yli puolet pienemmät kuin tavallisissa dieselautoissa.

Suosimme ja suosittelemme suomalaisen MY uusiutuvan dieselin käyttöä. MY diesel™ on suomalainen innovaatio, ja se valmistetaan yksinomaan jätteistä ja teollisuuden prosesseissa syntyvistä tähteistä. Sen kasvihuonepäästöt ovat jopa 90 % pienemmät kuin perinteisissä fossiilisissa polttoaineissa. Suomen MY dieselissä ei käytetä lainkaan palmuöljyä.

Panostamme kaikessa toiminnassamme logistiikan keskittämiseen, ja kannustamme asiakkaitamme ajokilometrien vähentämiseen tarjoamalla tuotteet ja palvelut saman katon alta.

 

Kalustohankinnat

Pyrimme vastuullisuuteen muissakin kalustohankinnoissamme. Esimerkiksi VOLTstackin ® pyörillä kulkevia suurakkuja voidaan käyttää perinteisten piengeneraattoreiden sijasta. Niitä on mahdollista ladata myös aurinkoenergialla. Lisäksi, shot maker -mönkijämme on bensakoneen sijasta akkukäyttöinen. Panostamme myös energiapihiin LED-teknologiaan, sillä LED-valaisinten virrankulutus suhteessa valotehoon on ylivertainen.

 

Energiankäyttö

Käytämme Valofirmalla kokonaan uusiutuvaa energiaa, jota asiakkaatkin pääsevät hyödyntämään vaikkapa studioiden pistorasioiden kautta. Kiinteistömme katolla on 242 aurinkopaneelia, joista saamme uusiutuvaa energiaa muun muassa studioiden valaisemiseen ja akkujen lataamiseen. Aurinkopaneelit tuottavat keskimäärin 66 kilowattia sähköä vuodessa, mikä tarkoittaa 35,5 tonnia vältettyjä hiilidioksidipäästöjä vuosittain.

 

Kulttuurinen vastuu

Olemme hyvin kansainvälisesti verkostoituneita, ja myös kokeneita isompien kansainvälisten tuotantojen suhteen, joiden oppeja hyödynnämme yrityksemme missiossa kehittää Suomen av-alaa ja sen työskentelykulttuuria ammattimaisempaan suuntaan.

 

Sosiaalinen vastuu

Haluamme kehittää elokuva-alaa kestävään suuntaan myös ihmisten jaksamisen osalta. Puolustamme syrjimättömyyttä, yhdenvertaisuutta ja turvallista työilmapiiriä. Rohkaisemme avoimeen keskusteluun niin työntekijöidemme kesken kuin asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. SET (Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät) valitsi Valofirman alan reiluimmaksi työnantajaksi vuonna 2018.

Pidämme työhyvinvointia ja reilua työkulttuuria ensisijaisen tärkeänä osana vastuullisuutta. Haluamme, että ihmiset voivat hyvin ja kokevat kuuluvansa porukkaan. Näin syntyvät myös parhaat ehdotukset ja ideat esimerkiksi työpaikan arkisten käytäntöjen kehittämiseksi. Toivomme samaa koko alalle, ja tuemme tekijöitä muun muassa elokuva-alan tapahtumissa jakamillamme tunnustuksilla pitkin vuotta.